Jarní plenární zasedání ČBK se uskuteční v Krkonoších

Ve dnech 22. – 24. dubna 2024 se koná 139. plenární zasedání České biskupské konference. Tentokrát se čeští a moravští biskupové sejdou na Erlebachově boudě ve Špindlerově Mlýně.

Zasedání se zúčastní také apoštolský nuncius arcibiskup Jude Thaddeus Okolo a předsedové konferencí vyšších představených mužských a ženských řeholí, arciopat Prokop Siostrzonek OSB a sr. Krista Chládková OP. Na programu jsou jednání o ekonomických záležitostech, budou se probírat i podněty z jednotlivých komisí a rad ČBK.

Plenárnímu zasedání bude v pondělí předcházet setkání členů Národního synodálního týmu, kteří budou připravovat souhrnnou zprávu určenou pro druhé zasedání synody o synodalitě v říjnu ve Vatikánu. Následně ji předloží biskupům Čech, Moravy a Slezska na plénu k diskuzi a schválení.

Veřejnost je zvaná na mši svatou, kterou budou čeští a moravští biskupové společně slavit v úterý 23. dubna v 18 hodin v kostele sv. Petra ve Špindlerově Mlýně. Hlavním celebrantem bude královéhradecký emeritní biskup Josef Kajnek, kázat bude emeritní pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka.

Média budou informována o závěrech jednání tiskovou zprávou po skončení plenárního zasedání.

 

zdroj: www.cirkev.cz