P. Vojtěch Razima dnes přijal kněžské svěcení

Stovky věřících se dnes dopoledne v českobudějovická katedrále sv. Mikuláše zúčastnily slavnostního obřadu. Mezi nimi byli místní farníci, ale také mnoho lidí z okresu Pelhřimov a především z okolí posvátné hory Křemešník, v jejíž blízkosti se narodil a vyrůstal R. D. Vojtěch Razima. Ten pak vzkládáním rukou sídelního biskupa Mons. Vlastimila Kročila přijal kněžské svěcení.

V závěru obřadu převzal novokněz dekret, kterým je ustanoven ke službě ve farnostech Strunkovice nad Blanicí a Prachatice.

Primiční mši svatou bude Vojtěch Razima sloužit již zítra (30. 6. 2024) od 16:00 v kostele Nejsvětější Trojice na Křemešníku.

Vojtěch Razima (* 1998) se narodil v Pelhřimově. Vyrostl ve společnosti dvou milujících rodičů a dvou starších sourozenců na samotě nedaleko poutního místa Křemešník, kam po celé dětství chodil do kostela. Základní školu absolvoval v Pelhřimově a poté studoval na Střední průmyslové škole stavební v Havlíčkově Brodě, kde v roce 2017 odmaturoval v oboru Technické lyceum. Během střední školy si začal uvědomovat povolání ke kněžství a jeho další kroky vedly do Teologického konviktu v Olomouci. Odtud po roce přestoupil do Arcibiskupského kněžského semináře v Praze, kde strávil tři roky. Teologické studium započal na Teologické fakultě UK v Praze a zakončil loni v červnu na Papežské Lateránské univerzitě v Římě. V té době zároveň završil dvouletou formaci v Papežské koleji Nepomucenum v Římě. Jáhenské svěcení přijal Vojtěch Razima v sobotu 15. července 2023 v českobudějovické katedrále a po celý uplynulý rok vykonával jáhenskou službu ve farnostech Prachatice, Husinec, Ktiš, Lažiště, Strunkovice nad Blanicí a Vitějovice. Mezi jeho záliby patří běhání na dlouhé vzdálenosti, čtení, sledování zajímavých filmů a posedávání s přáteli po kavárnách, ale i kdekoliv jinde.

Fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

 

zdroj: www.cirkev.cz