Skončilo Celostátní setkání animátorů. Příští Celostátní setkání mládeže proběhne v Ostravě v roce 2026

V sobotu 17. srpna mší svatou skončilo Celostátní setkání animátorů, které se od 12. srpna konalo v Kroměříži. Ostravsko-opavský biskup Martin David v jeho závěru oznámil, že příští Celostátní setkání mládeže se uskuteční v Ostravě v srpnu 2026.

Posledním tématem CSA byla služba, které se mladí účastníci věnovali v pátek 16. srpna. Hlavním přednášejícím byl Marek Novák, který pracuje pro nadační fond Credo, kde organizuje přednášky, konference a semináře. Den plný přednášek, workshopů a dalšího vyžití zakončila společná bohoslužba, které předsedal pomocný biskup olomoucký Antonín Basler, kázal Zdeněk Wasserbauer, pomocný biskup pražský

V sobotu dopoledne bylo setkání ukončeno mší svatou, tak jako vždy v kostele sv. Mořice, hlavním celebrantem byl ostravsko-opavský biskup Martin David, kazatelem pomocný biskup českobudějovický Pavel Posád. V závěru bohoslužby biskup Martin David oznámil, že příští Celostátní setkání mládeže se uskuteční v Ostravě v srpnu 2026.

Celostátní setkání mládeže (CSM) se v České republice koná přibližně jednou za pět let, poslední proběhlo v roce 2022 v Hradci Králové. CSM představuje obdobu Světových dní mládeže, na kterém se schází přes 1,5 milionu mladých. Mladí lidé tak mají možnost zakusit rozmanitého společenství a radosti. Příští velké setkání mládeže proběhne v rámci oslav Jubilea v Římě v létě 2025 a poté v roce 2027 v Soulu.

 

zdroj: www.cirkev.cz