Mons. Giorgio Lingua, apoštolský nuncius pro Chorvatsko, bude předsedat nedělní mši sv. v Medjugorii

Hostem vysílání rádia MIR Medjugorje byl medjugorský farář Fra Zvonimir Pavičić, OFM, který se s námi ohlédl za letošními oslavami 43. výročí zjevení Panny Marie a oznámil několik akcí, které se během léta chystají ve farnosti Medjugorje. Mezi ty nejvýznamnější patří oslavy svátku svatého Jakuba, kterému je zasvěcen zdejší farní kostel. Dále pak světový den prarodičů a starých lidí, který se bude konat 28. července a v týdnu od 1. do 6. srpna proběhne 35. mezinárodní festival mládeže.

“Před svátkem svatého Jakuba se budeme modlit novénu, která začne v úterý 16. července 2024. Během těchto devíti dní budeme my františkáni, kteří působíme ve farnosti Medjugorje slavit večerní mše svaté a farníci se zapojí do modlitby růžence. Takto se chceme společně připravit na oslavu našeho nebeského patrona. Hlavní mši svatou budeme slavit ve čtvrtek 25. července v Gaji, které bude předsedat mostarský biskup Mons. Petar Palić,” řekl medjugorský farář Fra Zvonimir Pavičić, OFM a dodal, že arcibiskup Mons. Giorgio Lingua, apoštolský nuncius pro Chorvatsko, bude předsedat večerní mši svaté v neděli 14. července od 19:00 hodin v Medjugorii.

“Vyjádřil přání přijet do Medjugorie a my jsme mu nabídli, aby předsedal mši svaté v neděli večer. Myslím, že je hezké, že apoštolský nuncius ustanovený pro Chorvatsko přijíždí do Medjugorie,” řekl Fra Zvonimir Pavičić, OFM.

 

zdroj: www.radio-medjugorje.com