Medjugorje na Národním eucharistickém kongresu v Indianapolis, USA

Od 17. do 21. července 2024 se více než 100 000 katolíků z celých Spojených států a dalších částí světa shromáždilo v Indianapolis ve Spojených státech na Národním eucharistickém kongresu, který pořádá Konference katolických biskupů USA. Cílem a smyslem této akce je poklonit se a uctít Ježíše Krista v Nejsvětější svátosti oltářní, oslavovat krásu a sílu katolické víry a vnést nový zápal do srdcí věřících.

“Naposledy se ve Spojených státech amerických tato akce uskutečnila v roce 1941, takže je to neuvěřitelná událost, naplněná mocí Ducha svatého a velkým vzrušením všech přítomných,” říkají účastníci této akce v Indianapolis.

Eucharistického kongresu se účastní mnoho katolických organizací a služeb, které účastníkům nabízejí příležitost seznámit se se způsoby, jakými slouží církvi. Mezi nimi je i Informační centrum MIR Medjugorje pro anglicky hovořící země, které mělo stánek ve výstavních prostorách.

“Naše poslání bylo jednoduché: propagovat Medjugorii a informovat lidi o práci, kterou dělá Informační centrum MIR Medjugorje pro anglicky hovořící země při šíření medjugorských poselství ve Spojených státech a v dalších anglicky hovořících zemích. Kéž Duch svatý a Panna Maria i nadále vedou centrum, abychom mohli plnit poslání, které nám bylo svěřeno,” řekli nám zástupci tohoto centra.

 

zdroj: www.radio-medjugorje.com