Pozvání na 35. festival mládeže v Medjugorii

V termínu 1. – 6. srpna 2024 se v Medjugorii uskuteční 35. mezinárodní festival mládeže, známý také jako Mladifest. Jedná se o každoroční festival katolické mládeže, který v roce 1989 založil medjugorský farní vikář Fra Slavko Barbarić, OFM.

Tato akce je po Světových dnech mládeže druhým nejnavštěvovanějším pravidelným katolickým shromážděním mládeže, kterého se každoročně účastní v průměru 70 tisíc mladých.

Jsme velmi rádi, že vám můžeme nabídnout několik novinek:

STÁNEK INFORMAČNÍHO CENTRA MIR MEDJUGORJE

Letos poprvé bude mít Česká republika své zastoupení na 35. festivalu mládeže v podobě stánku Informačního centra MIR Medjugorje. Zveme proto všechny mladé, kteří se mladifestu zúčastní, aby neváhali a přišli nás navštívit. Máme pro vás přichystáno několik propagačních materiálů a především listy, kde můžete psát své prosby, díky a jakákoliv sdělení, která budou následně přinášena na oltář.

SPOLEČNÁ ČESKÁ NEDĚLNÍ MŠE SVATÁ

Neděle je den, kdy neprobíhá dopolední program. Je to čas vyhrazený pro mše svaté sloužené v jednotlivých národních jazycích a k odpočinku. Zveme proto všechny poutníky z České republiky na společnou mši svatou.

  • Neděle 4. srpna 2024
  • Začátek v 9:30 hodin
  • V Majčině selu – sportovní hala (přesná poloha zde)

Po skončení mše svaté pro vás máme nachystaný další program a zajímavého hosta, proto prosíme, aby jste neodcházeli, ale zůstali s námi a nepřišli zároveň o možnost podělit se o své zážitky a poslat pozdravy do svých domovů prostřednictvím TV Noe.

PŘENOS MLADIFESTU TV NOE

Zároveň zveme všechny, kteří se letošního 35. festivalu mládeže nemohou účastnit ke sledování TV Noe, která bude celý program mladifestu přenášet.

Na závěr přinášíme pozvání medjugorského faráře Fra Zvonimira Pavičiće, OFM

 

Šimon Rutta, předseda ICM