BUDUJEME S MARIÍ: v sídle ICM proběhla první brigáda

V sobotu 17. srpna 2024 se v rámci projektu BUDUJEME S MARIÍ uskutečnilo v sídle Informačního centra MIR Medjugorje první setkání s názvem “ŽELEZNÁ BRIGÁDA”.

Cílem tohoto projektu je v sídle ICM vybudovat medjugorské místo, které bude sloužit k naplňování poslání ICM v České republice, jehož hlavním cílem je šíření Mariiných poselství a uvádění medjugorské spirituality do běžného života.

Sobotní setkání s názvem “ŽELEZNÁ BRIGÁDA” začalo mší svatou v 9:00 hodin v nedaleké kapli Nanenbevzetí Panny Marie, které předsedal P. Jan Slepička. Poté jsme se přesunuli do sídla Informačního centra MIR Medjugorje, kde se nás sešlo dvanáct. Po malé dopolední svačince a vzájemném seznámení, jsme se pustili do práce. Její náplní, jak už napovídá samotný název, byla likvidace železného odpadu a starého skleníku, který již delší dobu neplnil svou funkci. Na jeho místě je totiž naplánováno vybudování Mariánské kaple, do které bude následně umístěna 170 cm vysoká socha Panny Marie z Medjugorie.

Součástí brigády bylo v čase oběda také společné grilování, kterého se ujali místopředseda ICM Dominik Gottwald a Kateřina Ruttová. Celá akce se nesla ve velmi přátelském duchu, naplněná zábavou a vzájemným sdílením.

Děkujeme všem zúčastněným za jejich ochotu pomoci, že jste se nebáli odpovědět na pozvání, které jste pocítili ve svém srdci. Již nyní se těšíme na další pokračování této akce, která ponese název “DŘEVĚNÁ BRIGÁDA”.

Bližší informace o tomto projektu budeme postupně zveřejňovat, proto sledujte naše stránky a sociální sítě.

Závěrem chceme poprosit každého z vás o modlitbu za tento projekt, protože jak se říká: “Bez Božího požehnání, marné lidské namáhaní.”

A pokud byste chtěli finančně podpořit dílo Informačního centra MIR Medjugorje a naší snahu o vybudování medjugorského místa v České republice, můžete posílat své dary na náš bankovní účet 2302715772/2010 (Fio banka), do poznámky uveďte: Dar na činnost ICM.

Nebo můžete přispět prostřednictvím QR kódu:

Ze srdce vám děkujeme za ochotu pomoci, kéž Pán odmění vaši štědrost.

Šimon Rutta, předseda ICM