19. září 2024: Medjugorská modlitba za mír v katedrále sv. Štěpána ve Vídni

Již po sedmnácté otevře katedrála svatého Štěpána, která je pro mnohé srdcem Vídně, své brány velkému medjugorskému modlitebnímu setkání. Ve čtvrtek 19. září 2024 se zde totiž uskuteční odpolední a večerní program naplněný chválami, díkůvzdáním a modlitbou za mír ve světě a pokoj v lidských srdcích.

PROGRAM

  • 16:00 – modlitba a svědectví
  • 17:30 – promluva vizionáře Ivana Dragičeviće
  • 18:00 – modlitba růžence
  • 19:00 – mše svatá, které bude předsedat kardinál Christoph Schönborn
  • 20:30 – eucharistická adorace
NOVÉNA

Pro duchovní přípravu bude od 10. září 2024 probíhat modlitba novény.

PŘÍMÝ PŘENOS

Modlitební setkání můžete sledovat na těchto webových stránkách: www.missio.at  a www.kit-tv.at

Nebo poslouchat prostřednictvím: Radio Maria Österreich

MÍR A POKOJ JE NÁM DÁN SKRZE MODLITBU

Právě nyní, kdy se “třetí světová válka postupně mění v dílčí globální konflikt“, jak neustále zdůrazňuje papež František, zakoušíme, jak obtížné je dosáhnout míru pouze lidskými prostředky. Římský biskup zároveň neúnavně vyzývá k modlitbě za mír: “Bratři a sestry, modlitba za mír je v této době světové války nezbytná.” (Papež František při generální audienci na Svatopetrském náměstí v Římě, 22. května 2024)

Společná modlitba za mír a pokoj má zvláštní moc. Může změnit běh dějin, ochránit před strachem a smutkem a obnovit víru: “Vytvořte modlitební skupiny, kde se budete navzájem povzbuzovat ke konání dobra a růstu v radosti,” připomíná nám Královna pokoje 25. května 2024.

Jistota, že mír je dar, je hluboce vtisknuta do kolektivního vědomí Rakušanů od konce druhé světové války. V té době františkán Fra Petrus Pavlíček, inspirován zjeveními ve Fatimě, zahájil růžencové tažení za obrácení lidí k Bohu a za mír a svobodu pro Rakousko a svět. Modlitba za mír v katedrále sv. Štěpána je inspirována událostmi v Medjugorii, které začaly před 43 lety a stále pokračují a jsou často nazývány pokračováním těch ve Fatimě. Panna Maria se zjevuje vizionářům z Medjugorii jako Královna míru a její hlavní poselství je: “Pokoj, pokoj, pokoj, pouze pokoj. Pokoj musí zavládnout mezi člověkem a Bohem a mezi lidmi navzájem.”

Přijměte proto pozvání a přijďte se společně modlit za tento pokoj.

zdroj: www.radio-medjugorje.com