Čas neléčí, ale láska

V únoru se v Medjugorii sešla mimořádná skupina ukrajinských poutníků, a to ženy, které ve válce ztratily své blízké – syny, manžely, otce, bratry. Jako matka Maria každý den objímala zraněná srdce, která se skrze slzy zbavovala bolesti a byla naplněna pokojem.
V jednom poselství Panna Maria řekla: “Skrze modlitbu a víru Bůh odpoví na každé vaše proč, promění každou bolest, temnotu a kříž ve světlo” (25.12.2019).

Chceme se s vámi podělit o zázraky Boží lásky v těchto lidských srdcích:
“Tady v Medjugorii jsem si uvědomila, že musím změnit své priority. Nedělám spoustu věcí tak, jak bych měla. Uvědomuji si to, chápu to, ale neuvádím to do praxe. Myslím, že je to další impuls ke změně mých priorit.”

“Medjugorje je pro mne milost Boží, nikde jinde na světě jsem nic podobného nenašela. Tato milost nemůže být vyjádřena slovy, musí být zakoušena v nitru.“

“Během posledních dvou měsíců, když jsem se připravovala na tuto cestu, jsem všem říkala, že chci zažít ten pocit života před a po. Zdálo se mi, že se můj život zastavil a tady jsem se opravdu cítila “jako potom”. Po ztrátě manžela jsem si řekla, že budu nadále žít kvůli našemu dítěti a uctím tak památku svého muže. Vy všichni jste mi v tom pomohli. Tady jsem slyšela slova, která jsem už znala, ale potřebovala jsem je slyšet znovu. Děkuji.”

“Přijela jsem do Medjugorje poprvé. Zde jsem zakusila milost a pocítila Mariinu a Boží lásku. Je pro mě těžké vyrovnat se se ztrátou manžela, ale tady přišla úleva do mé duše, do mého srdce. Chci všem poděkovat.”

“Čas neléčí, ale láska. Děkuji vám za Boží lásku a lásku každého z vás.”

“Myslela jsem, že příchodem zde změním prostředí, budu se modlit a méně plakat. Můj smutek nezmizel, stále je tady, ale mohu o něm hovořit bez slz. Budu se modlit jinak. Nedokážu slovy vyjádřit všechny pocity, je to milost.”

“Děkuji Panně Marii, že mě zde pozvala, za všechny milosti, kterých se mi dostalo. Nedá se to vyjádřit slovy, musí se to zažít. Jednou jsem četla, že Bůh musí být milován nade vše, ale nerozuměla jsem tomu. Teď už to chápu.”

“Je pro mě těžké vyrovnat se se ztrátou manžela, ale tady jsem cítila úlevu ve své duši a srdci, lásku k Ježíši a Marii, Boží ochranu a požehnání.”

“Přišla jsem zde s jediným cílem, aby se mi ulevilo. A děkuji vám, protože je mi opravu lépe. Nikdy by mě nenapadlo, že bych se tu mohla upřímně radovat a smát se. A to jsem mohla. Zapomněla jsem na všechny problémy a trápení. Nikdy by mě nenapadlo, že to v této fázi svého života dokážu. Děkuji.”
“Poslední dobou jsem prostě žila od rána do večera, víkendy byly bez radosti, bála jsem se žít dál, nevěděla jsem, co se bude dít a jak to bude. Ale tady se nebojím, cítím, že Maria je se mnou a zůstane se mnou. Nevím jak, ale vím, že to dokážu. Děkuji vám všem.”

“Děkuji, že jsem mohla být na tomto požehnaném místě. Děkuji Panně Marii, že odpověděla na mé otázky, které mě znepokojovaly. Děkuji za všechny lidi, skrze které mi Maria dala odpověď. Panna Maria dělá zázraky. Na Podbrdu jsem Marii řekl, že se neloučím a že se zase brzy uvidíme.”

“Důležité je modlit se, abych ve víře prošla těmito těžkými časy. Po celou dobu nás Panna Maria zve, abychom se vrátili k Bohu a modlili se. Buďme silní ve víře a vydávejme svědectví svým životem. Modleme se společně.”